Pesničenje na trgu: Gost i konobar se potukli zbog palačinki VIDEO

05.08.2020. | 15:04

Na centralnom splitskom trgu došlo je do incidenta između konobara i gosta, a kruži snimak u kojem se vide dvojica mladića kako se tuku.

Francuski državljanin je bio bos, obučen u bermude i kratku crnu košulju dok je konobar s kojim se tukao odjeven u dugu bijelu košulju, duge hlače i ljetne zatvorene cipele.

Borba koju je inicirao konobar je trajala manje od minute i završila kada je domaćin krošeom “načeo” stranog gosta, koji je nakon par izmijenjenih udaraca, kako se čini, pao od udarca koji mu nije ni upućen, piše Slobodna Dalmacija.

Žena u zelenoj haljini je zavikala na francuskom jeziku, a domaći su dovikivali:”Neka mu ih je da”, misleći na batine, a čuju se i povici: “Neka se mlate majko moja”.

Prema izjavi očevidaca, sukob na Pjaci je izbio oko – deserta! Navodno je Francuz naručio palačinke koje su stigle na njegov stol s priličnim kašnjenjem, zbog čega ga nije htio platiti, što je dovelo do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba konobara i stranca.

U jednom trenutku je konobar uzeo mobilni telefon gostu (valjda kao osiguranje naplate), zatim je došlo do naguravanja u kojem je telefon “odletio”, a na kraju je sukob završio brzinskom tučom u kojoj je stranac završio na tlu.

I konobar i Francuz su sada dostupni policiji – s konobarom radnici Prve policijske obavljaju razgovor dok je Francuz odveden na Hitnu pomoć kako bi mu se pružila lijekarska pomoć te će tek nakon toga biti ispitan.