Pas napao dječaka dok se igrao u parku: Izujedao ga i odgrizao mu dio uveta

Devetogodišnjeg mališana je u centru Vlasotinca bez ikakvog povoda napao je vlasnički pas, belgijski ovčar rase “malinoa”, izujedao ga po tijelu i otkinuo mu dio uva, potvrdio je jedan od rođaka dječaka, a potvrda je stigla i iz dvije zdravstvene ustanove.

Tragedija bi bila daleko veća da razjarenu životinju nije spriječio njen vlasnik.

“Hitna pomoć iz Vlasotinca je stigla odmah, ukazala mu prvu pomoć, odvezla u urgentni centar Opšte bolnice Leskovac, odakle je upućen u KC Niš”, priča rođak, a potvrđeno je je i na urgentnom centru.

Napad na dječaka desio se negdje oko 14 sati dok se on igrao na malom parkovskom prostoru između dvije zgrade, koji se graniči sa ogradom iz čije kuće je izletio pas.

“Kako su djeca koja su bila sa njim ispričala i meni, pas nije bio u boksu već je šetao po dvorištu. Vlasnik je ulazio u dvorište, otvorio kapiju, a pas je uspio da mu pobjegne i direktno je nasrnuo na naše dijete”, priča sagovornik koji kaže da je morao da pije bensedine da bi se smirio, piše Jugmedia.

Ne krivi vlasnika psa, jer i on je bio veoma potresen, samo mu, kaže, zamjera što čuva tako opasnu životinju.

“To je pas rase “malinoa” koji može da preskoči zid visine i preko dva metra”, priča rođak dječaka koji kaže da je vlasnik htio na licu mjesta da uspava psa, ali da mu policija nije dozvolila zbog predstojećih analiza.

Ostavite komentar: