Ostaju iza rešetaka: Produžen pritvor Džoniću i njegovim sinovima

Vijeće Apelacionog suda u Nišu produžio je za još 60 dana pritvor Goranu Džoniću, njegovim sinovima Milanu i Stefanu kao i braći K.M. i A.M. koji su uhapšeni i osumnjičeni za teško ubistvo u sklopu istrage otmice i likvidacije tročlane porodice Đokić iz Aleksinca 27. septembra ove godine, saznaje Blic.

Svima je pritvor produžen jer je za pomenuto krivično djelo zaprijećena kazna veća od 10 godina a težina djela i način izvršenja su takvi da su doveli do uznemirenja javnosti.

O pritvoru je odlučivao Apelacioni sud u Nišu jer Više sud može da odredi trajanje pritvora od najviše tri mjeseca. No, kako saznajemo, zbog preobimnog predmeta velikog broja svjedoka, vještačenja i istražnih radnji Apelacioni sud u Nišu je ocijenio da Više javno tužilaštvo opravdano nije moglo da završi istragu u roku od tri mjeseca pa je produžilo pritvor za još dva mjeseca, koliko će biti po procjeni Apelacije, dovoljno da se istraga okonča. Ukoliko zbog opravdanih okolnosti ni tada ne bude završena istraga i podignuta optužnica, Apelacioni sud će moći da produži pritvor osumnjičenima za još mjesec dana, prenosi Blic.

Da podsjetimo, zbog sumnje da je počinio teško ubistvo Gorana (57), Gordane i Lidije (26) Đokić, uhapšen je prvo Đokićev brat od tetke Goran Džonić (59), a potom i dvojica njegovih sinova Milan i Stefan Džonić koje je on doveo u sumnji da su umiješani u zločin svojim neodgovornim izjavama. U pritvoru su i braća K.M. i A.M. iz Moravca poznata pod nadimkom Jojke, koje je Džonić imenovao kao planere likvidacije a jednog od njih i kao glavnog egzekutora koji je ubio svo troje Đokića, ali osim njegove izjave ništa ih drugo ne dovodi u vezu sa ubistvom. Za sada, prikupljeni dokazi direkno sa zločinom povezuju jedino Džonića.

Ostavite komentar: