Ostaju iza rešetaka: Medicinske sestre koje su maltretirale baku i dalje u pritvoru

18.11.2022. | 10:53

Kosovski Apelacioni sud potvrdio je juče odluku Osnovnog suda u Peći, u vezi sa mjerom pritvora od 30 dana medicinskim sestrama, koje su početkom ovog mjeseca uhapšene zbog zlostavljanja starije žene – štićenice Doma za stare u Peći.

Time je Apelacioni sud odbio puštanje iz pritvora tri medicinske sestre – A.P, A.R, i R.K, prenosi Kossev.

Sada i Apelacioni sud smatra da ukoliko jedna od medicinskih sestara bude na slobodi, postoji opasnost od uticaja na svjedoke ili uticaja na žrtvu.

Naglasak iz ovog suda međutim stavljaju i na mogućnost njihovog uticaja na koleginicu iz Doma za stare, koja je bila jedini neposredni svjedok događaja.

Podsjetimo, tri medicinske sestre uhapšene su 2. novembra zbog sumnje da su izvršile fizičko nasilje nad starijom ženom – štićenicom Doma za stare „Orenda“ u Peći.

Istog dana na društvenim mrežama objavljen je i video snimak sa ovom scenom nasilja nad staricom, a jedna od uhapšenih medicinskih sestara je radnica koja je napravila snimak.

Vijest je izazvala burnu reakciju lokalne i regionalne javnosti, a sa osudama su se istog dana oglašavali i kosovski zvaničnici, pojedinci, kao i mnogobrojna udruženja.