Opet u izvršnoj vlasti: Branko Ružić ima novi posao

27.07.2023. | 17:30

Branko Ružić, visoki funkcioner SPS i doskorašnji ministar prosvjete Srbije, poslije ostavke na tu funkciju u maju ove godine, dobio je novi posao, i to opet u izvršnoj vlasti. 

Ružić je, naime, kako se navodi na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, od 30. maja angažovan kao “savjetnik prvog potpredsjednika Vlade”, što je u ovom mandatu njegov stranački šef Ivica Dačić. Nova imovinska karta sa novim zaduženjem Ružića objavljena je 14. juna.

Prema javno dostupnim podacima iz njegove imovinske karte, Ružič za taj posao prima mjesečno 179.016 dinara, što je plata viša od one koju je primao kao ministar prosvjete, makar sudeći prema posljednjoj prijavi Agenciji.

Kako piše Kurir, Ružić, prema podacima iz imovinske karte, nema u svom vlasništvu pokretnu i nepokretnu imovinu, niti štedne uloge u bankama, a prijavio je samo besplatne akcije koje imaju i ostali građani Srbije u javnim preduzećima.

Da podsjetimo, Ružić je podnio neopozivu ostavku nekoliko dana poslije nezapamćenog masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu.