Određen pritvor silovatelju: Milošević ide 30 dana iza rešetaka

Na prijedlog Prvog osnovnog javnog tuzilastva u Beogradu, sud je odredio pritvor Igoru Miloševiću zbog sumnje da je ugrožio sigurnost dvije novinarke koje su radile intervju sa njim.

Sud je odredio Miloševiću pritvor do 30 dana, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Milošević je danas iznio svoju odbranu i negirao izvršenje krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Nakon toga zamjenik tuzioca je predložio sudu da se u odnosu na osumnjičenog odredi pritvor zbog opasnosti da neće biti moguće obezbijediti njegovo prisustvo u postupku, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao uticati na svjedoke koji tek treba da budu ispitani, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao učiniti djelom kojim prijeti, a sve to uzimajuci u obzir njegovu raniju višestruku osuđivanost.

Takođe, radi provjera navoda krivične prijave tužilastvo će ispitati oštećene, eventualne druge svejdoke, zatim će narediti komisijsko psiholosko-psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog na okolnost njegove uračunljivosti,a potom će donijeti odluku.

Milošević je uhapšen 30. septembra kada mu je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati.

Tužilaštvu je u petak dostavljena krivična prijava protiv Miloševića od strane nezavisnih dnevnih novina “Informer”, u kojoj je precizirano da je 27. septembra izvršeno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu novinarki koje su vodile razgovor sa njim, saopštilo je tužilaštvo.

Milošević je više puta osuđivan zbog silovanja i on je prije par dana, nakon što je odslužio kaznu od 15 godina, izašao iz zatvora.

Nekoliko dana kasnije Informer je objavio intervju sa njim.

Ostavite komentar: