Novi detalji: Sinovi na sahrani saznali da je Stanislav ubijen u zatvoru

20.03.2024. | 20:58

Stanimir Brajković (74) iz Mladenovca preminuo je 4. februara ove godine usljed stravičnih povreda koje su mu, kako se sumnja, zadala trojica mladića, koji su ujedno pokojnom Stanimiru bili cimeri u Kazneno popravnom zavodu Padinska Skela.

Kako su za Kurir ispričale Brajkovićeve komšije iz Mladenovca, njegovi sinovi uopšte nisu znali od čega im je preminuo otac, a sigurno nisu mogli ni da pretpostave šta je Stanimir proživio u zatvoru.

– Mi nismo ni znali da je naš komšija bio u zatvoru, mislili smo da je negdje otputovao, možda kod sinova, pošto je on živio sam. Međutim, pozvonili su mi jedan dan na vrata i dostavili telegram iz zatvora da je Stanimir preminuo, a njegovi sinovi, koji žive van Srbije, nisu imali pojma od čega je umro. Došli su u Srbiju da sahrane oca, odmah su posumnjali da nije umro prirodnom smrću, ali ovako nešto im na kraj pameti nije palo – kaže jedan komšija i dodaje:

– Sinovi su praktično na sahrani tek saznali da je on ubijen u zatvoru. U šoku smo i dalje šta je sve trpio jadničak i kako je na kraju skončao.

Inače, Stanimir je bio osuđen na mjesec dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira, odnosno zbog toga što je bacio petardu sa terase svog stana za Novu godinu i tako uplašio roditelje i bebu koji su u tom momentu prolazili pored njegove zgrade.