Priveden zbog petarde: Ovo je muškarac (74) koji je ubijen u zatvoru FOTO

20.03.2024. | 13:40

Stanimir B. (74) za kojeg se sumnja da je ubijen u zatvoru u Padinskoj skeli robijao je u ovoj ustanovi zbog petarde koja je bačena sa terase njegovog stana.

Kako se navodi u presudi Prekršajnog suda u Mladenovcu u koju je Blic imao uvid, on je osuđen na kaznu od 30.000 dinara 15. decembra prošle godine koju je bio dužan da isplati u roku od 15 dana. U suprotnom, kako se navodi u presudi, novčana kazna se zamjenjuje zatvorskom.

Ova presuda donijeta je po žalbi policije u Mladenovcu, na prethodnu presudu iz oktobra iste godine kojom je Stanimir B. osuđen na novčanu kaznu od 10.000 dinara. U žalbi se navodi da je okrivljeni najprije pokušao da izbjegne odgovornost tvrdeći da kritičnom prilikom nije bio kod kuće i da je petardu bacio njegov unuk, ali je nakon predočavanja iskaza svjedoka prihvatio krivicu, pri čemu je neosporno da su se usljed jake detonacije uplašili i roditelji bebe i sama beba koji su se nalazili u šetnji, što govori o povećanom stepenu odgovornosti okrivljenog koju je sud neopravdano umanjio.

Žalilac se poziva na propisani raspon kazne za prekršaj i ocjenjujući da je sud nepovoljno uticao na okrivlljenog njenim znatnim umanjenjem u odnosu na zakonski minimum, predlaže da Prekršajni apelacioni sud presudu preinači u smislu žalbenih navoda – stoji u presudi.

Prema spisima, okrivljenom je stavljen na teret da je 31. decembra 2020. godine, oko 13 sati sa terase stana zapalio a zatim bacio petardu izazivajuću detonaciju jakog intenziteta.

Podsetimo, S.B. stariji od 70 godina preminuo je u zatvoru u Padinskoj Skeli početkom februara. Kako smo nezvanično saznali, smrt je, kako se sumnja, posledica silovanja drškom od metle, usljed kog je došlo do povreda unutrašnjih organa.

Trojica osumnjičenih zatvorenika saslušana su prethodnih dana, a istražuju se tvrdnje da su cimeri ubijenog mučili i silovali drškom od metle.

Nakon tragičnog događaja, smijenjen je upravnik ovog zatvora,a šta je u svom saopštenju navela Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.