Nova drama u školi: Učenik donio nož, oglasila se direktorica

25.04.2024. | 20:14

Učenik Osnovne škole “Radoje Domanović” u Nišu, donio je juče nož u školu, jer je kako je čuo na Tik Toku, taj dan bio Dan silovanja, pa je želio da se zaštiti, potvrdila je direktorka Dušica Tričković.

Ona je dodala da se radi o primarnom dječaku šestog razreda, ali da je škola pokrenula sve potrebne radnje vezane za ovaj slučaj.

Kako je istakla nije se desilo nikakvo zastrašivanje niti nasilje, već je odreagovao naivno. On je jednostavno ponio nož i čuvao ga u rancu.

Vidio je na internetu da je neko povezao datum 24.04.2024. kao Dan silovanja i u komentarima su navodili da danas ne treba nigdje da se izlazi kako bi se zaštitili. Dječak je o tome obavjestio majku, međutim ona mu nije dozvolila da ostane kod kuće, već ga je poslala u školu – kazala je Tričković.

Da bi se zaštitio on je, prema rječima direktorke, uzeo mali iskrivljeni nož i stavio ga u torbu i tako je sjedio sve vrijeme u školi.

Donio nož u strahu od navodnog “Dana Silovanja”

– Pred kraj časova on je rekao jednoj djevojčici da je ponio nož za samoodbranu pošto je Dan silovanja. Pošto su đaci naše škole osnaženi da svaki problem prijave nadležnima, djevojčica je to rekla psihologu – objašnjava Dušica Tričković.

Školski psiholog je odmah reagovao, uzeo izjavu od dječaka i pozvao njegovu majku. Pokrenute su sve neophodne mjere, dečak je udaljen iz škole, o slučaju je obavještena policija.

Kako se saznaje, obavljeni su i svi ljekarski pregledi kojim je utvrđeno da dječak nije agresivan prema vršnjacima niti da je imao bilo kakvu lošu namjeru.

– Dječak je u strahu da ne bude izbačen iz škole. Kako se radi o težoj povredi donijeta je odluka o pojačanom vaspitnom radu, pripadnici policije su uzeli izjave od svih aktera, obavještena je Školska uprava, zakazan sastanak Tima za bezbjednost. Biće pokrenut i disciplinski postupak – zaključila je direktorka škole, piše Blic.

Škola je sprovela i anonimnu aknetu i svi učenici su o događaju isto odgovorili. Radi se o odjeljenju u kome do sada nije bilo incidenata. Inače OŠ “Radoje Domanović”, jedna je od najuglednijih u Nišu. U njoj su zabranjeni mobilni telefoni i svi učenici poštuju kodeks oblačenja.