Nestorović tvrdi da na njega niko ne utiče: Samo budala može da izjavi da nam je Dodik rasturio stranku

23.02.2024. | 15:35

Veoma sam zahvalan predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku što nam je otvorio oči. On nije uticao na mene, ali nam je objasnio da to neće funkcionisati i dao mi je neke informacije koje su meni jako koristile. Ja sam mu vrlo zahvala na tome, rekao je za „Glas Srpske“ jedan od osnivača pokreta „Mi – Glas iz naroda“ prof. dr Branimir Nestorović komentarišući tvrdnje Siniše Ljepojevića da je za raskol u pokretu kriv niko drugi do predsjednik Srpske Milorad Dodik

“Da je Dodik rasturio pokret, to može da izjavi samo budala i izdajnik. To je to. Imam ja 70 godina, tako da je malo kasno da neko utiče na mene, ali mi je on objasnio da to neće funkcionisati i dao mi je neke informacije koje su meni koristile”, kazao je Nestorović i dodao da on nije ni napustio pokret „Mi – Glas iz Naroda“.

Podsjetimo, jedan od osnivača ovog pokreta, Siniša Ljepojević rekao je da je za raskol u pokretu kriv Milorad Dodik jer je on predložio Nestoroviću da je organizaciji potreban predsjednik, a ne kolektivno rukovodstvo.

Jovan Janjić, jedan od osnivača pokreta „Mi – glas iz naroda“, rekao je da je Milorad Dodik mnogo uticao na Branimira Nestorovića.

“Imali su sastanak Nestorović i Pavić sa Dodikom, bio je još jedan naš član, bez znanja nas ostalih. Izašli su na konferenciju za medije i iznosili stavove koje su iznosili, predstavljeni su kao poslanici „Mi“, a da ostali osnivači i članovi nisu znali ništa o tome. Govoreno je u naše ime, a da o tome mi ništa nismo znali”, kaže Janjić.

Dodao je da je Dodik predložio Nestoroviću da treba da se uništi kolektivno rukovodstvo i da treba da se izglasa predsjednik.

DODIK: DOBRO DA SE FORMIRA VLAST U BEOGRADU, NISAM TRAŽIO NIŠTA OD NESTOROVIĆA

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da nije obaviješten o stanju u pokretu “Mi – glas iz naroda” u kojem su iznesena neslaganja lidera kada je riječ o novim izborima za Beograd u Srbiji.

“Ljudi sprovode svoju politiku. Mi smo razgovarali, ali niti sam ja tražio nešto, niti je on /jedan od lidera pokreta Branimir Nestorović/ nešto molio”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da je prenio na posljednjem sastanku Nestoroviću da bi bilo dobro da se formira vlast u Beogradu da bi se Srbija stabilizovala.

“Oni imaju svoje neke stavove. Nisu svi SNS i SNSD”, poručio je Dodik, koji je i predsjednik Republike Srpske.