Na protestu uhapšen sin bivšeg srpskog ministra i Dačićevog saradnika

Pri pokušaju upada u Skupštinu Srbije u Beogradu večeras je uhapšen Vladimir Škundrić, sin Petra Škundrića, bivšeg ministra rudarstva i energetike i bliskog saradnika Ivice Dačića, saznaje “Blic”.

Vladimir Škundrić uhapšen je zajedno sa grupom huligana koja je lomila prozore na zgradi Skupštine. Imao je masku i bejzbol palicu kod sebe.

“Policajcima je odmah rekao da je sin Petra Škundrića, Dačićevog savjetnika”, kaže izvor “Blica” i dodaje da je Škundrić mlađi priveden.

Petar Škundrić je visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije i bivši savjetnik Ivice Dačića, poznat po dobrim vezama sa Rusijom. Svojevremeno s epominjalo da bi mogao da bude i ambasador u Moskvi.

Dačić: Vladimir Škundrić nema nikakve veze sa SPS
Reagujući na hapšenje sina Petra Škundrića, dugogodišnjeg funkcionera SPS, koji se prilikom privođenja pozvao na predsjednika Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića, lider socijalista kaže da su on i ta stranka među prvima isto veče najoštrije osudili divljanje huligana, nasilni upad u Skupštinu Srbije i napad na policiju.

“Odmah smo rekli da to nema nikakve veze sa epidemijom korone, već je to pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti. Zahtijevali smo najoštriju reakciju nadležnih organa i hapšenje huligana. To važi za sve, bez izuzetaka. Vladimir Škundrić nema nikakve veze sa Socijalističkom partijom Srbije i treba da snosi sve zakonske posljedice”, poručio je Dačić.

Pokušaj upada u Skupštinu: Obračun demonstranata, jedan izboden nožem, letjele baklje

Ostavite komentar: