Misterija sve veća: Najbolji drug nestalog Filipa izvršio samoubistvo

05.04.2024. | 14:17

Najbolji prijatelj nestalog Filipa Urumovića (21), Lazar (26), izvršio je samoubistvo u mjestu Klenak odakle je Filip prošle godine nestao bez traga.

„Lazar je izvršio samoubistvo vješanjem u dvorištu svoje kuće, a njegovo tijelo pronađeno je u ponedjeljak“, kaže izvor Kurira

Informaciju o tome da su Filip, koji je nestao prije četiri mjeseca, i sada pokojni Lazar bili nerazdvojni prijatelji potvrdio nam je i Filipov deda Branko Jankovski, koji je istakao da su njih dvojica bili kolege i da su često provodili vrijeme zajedno.

„Znam da se Filip družio sa njim, radili su zajedno u firmi. Prije nego što je Filip nestao bili su stalno zajedno. Ja znam tog momka, kažu svi da je bio fin i pristojan, zaista ne mogu ni da pretpostavim šta bi mogao da bude razlog da digne ruku na sebe“, kaže Branko i dodaje:

„Ja bih volio da je on ostavio neko oproštajno pismo, da nam kaže zašto je to uradio, a možda bi nam otkrio nešto što nije smio da kaže da pomogne i ostavi nam neki trag koji bi na možda doveo do mog Filipa“.

Mještani Klenka, mjesta kod Sremske Mitrovice, u kom su živjeli Urumović i mladić koji je digao ruku na sebe, kažu da ih uznemiruje činjenica da je jedan prijatelj misteriozno nestao, a drugi pronađen mrtav i da sumnjaju da nešto veće stoji iza svega.

„Plašimo se da neko nešto krije. Žao nam je tih momaka, prevelika je ovo slučajnost, ali verujemo da će policija sve da razriješi, da nećemo više da slušamo ovakave vijesti o mladima u našem selu“, kažu uznemireni mještani.

Kako se nezvanično saznaje, otkriveno je da je Filipov broj tefona bio aktivan na društvenoj mreži “Viber” 15. marta ove godine.

„Provjerava se da li je komunicirano sa nekim sa tog broja, kao i da li je možda bio u kontaktu sa Lazarom. Imam saznanja da istraga traje i da se intenzivno radi na Filipovom slučaju“, kaže Branko i dodaje:

„Volio bih i da se u cilju istrage vještači Lazarov telefon, da bismo možda otkrili da je bar jedan od njih dvojice živ“.

Filip Urumović je, da podsjetimo, nestao 20. novembra prošle godine iz sela Klenak, a do sada je pronađen samo njegov automobil, i to otključan, kod obližnjeg mosta.

„Nakon njegovog nestanka provjerene su sve kamere i ni na jednom snimku se ne vidi da je Filip skočio u rijeku i zato je ta mogućnost malo vjerovatna. Njegovi najbliži vjeruju u dvije opcije, da je napustio sve i otišao negdje da živi zbog eventualnih problema ili da je otet i da mu je možda neko i naudio“, kaže Kurirov izvor.

U tenutku kada je Urumović nestao, njegov djed je bio u posjeti svojoj porodici u Sjevernoj Makedoniji, a Filip je babi rekao da ide do prodavnice da kupi cigarete, nakon čega mu se gubi svaki trag.

„Ubjeđeni smo da ne bi naudio sebi, zato vjerujemo i nadamo se da je živ“, rekli su njegovi prijatelji ranije za medije.

Još jedna misterija desila se u vezi sa nestankom Filipa Urumovića. Naime, 2. februara ove godine stigla je vijest da je Filip pronađen, nažalost, mrtav. Međutim, tu informaciju istog dana demantovali su iz Urumovićeve porodice, ali i iz policije, a portal “Nestali Srbija”, koji je tu informaciju objavio, izvinio se na grešci.

„Iskreno se izvinjavamo zbog nedavne greške u našem saopštenju u vezi sa nestalim mladićem, Filipom Urumovićem. Nažalost, do nesporazuma je došlo usljed neistinite dojave o smrti od strane osobe koja je prijavila nestanak, što je dovelo do objave pogrešne informacije o smrti mladića“, navedeno je tada u saopštenju organizacije “Nestali Srbija”.