“Mislila sam da se šali, šamarala sam ga”: Drugarica dječaka koji je preminuo na ulici u šoku

Petnaestogodišnja E. S. bila je u društvu svog vršnjaka A. Ć. koji je sinoć preminuo bježeći od, za sada, nepoznatog mladića smatrajući da će ga napasti nožem.

“Vidjela sam ga da nešto jede, jer je u rukama imao neku kesu. Ništa nije nagovještavalo da će nas napasti… Bio je iza nas, a moji drugovi su se naglas šalili, pričajući o nekom događaju koji im se desio prije nego što smo se našli. Naime, vidjeli su nekog mladića koji je udario u banderu, pa su ga imitirali i naglas se smijali. Međutim, izgleda da je taj mladić pomislio da se njemu podsmijevamo. Prišao je A. Ć. i kazao: “Šta je bilo bre?” On se uplašio, a ja sam rekla da požurimo da pobjegnemo da ga ne sretnemo ponovo”, opisuje tragičan događaj tinejdžerka.

Preminuli dječak bio iza društva

Kaže da su trčali ka ulici u kojoj ona živi i da je preminuli dječak bio iza njih.

“Čula sam ga kako kaže: “Stanite”, a onda je pao. Mislila sam da se šali sa nama jer takav je bio, volio je da pravi viceve. Prišla sam mu i počela da ga šamaram, smatrajući da će prestati sa šalom, jer će ga zaboliti. Nisam ni slutila da je mrtav. Prišli su nam neki momci koji su tu slučajno prošli, pozvali su Hitnu pomoć, ali je za njega bilo kasno”, priča tinejdžerka.

Nepoznati mladić bio naoružan

Dodaje da je sigurna da je nepoznati mladić imao nož.

“Vidjela sam ga iz daljine od desetak, petnaestak metara tako da ne znam kakav nož je bio, ali sam ubijeđena da ga je imao u rukama. Mnogo sam se potresla, upravo sad sam došla sa saslušanja u policiji”, rekla je drugarica preminulog tinejdžera.

Nije se žalio na bolest

Ona ističe da se sa preminulim dječakom nije dugo družila, ali da su se za kratko vrijeme zbližili.

“Znamo se od ranije, jer smo bili komšije dok se ja nisam preselila, a baš se družimo od kraja ljetnjeg raspusta. Mnogo je bio druželjubiv, pozitivan, društvo ga je obožavalo”, navodi djevojčica.

Komentarišući njegovu iznenadnu smrt kaže da nije imala pojma da ima zdravstvenih problema.

“Nikada se nije žalio da je bolestan. Nije tako ni izgledao, ne znam šta je moglo da mu se desi da premine na ulici”, rekla je E. S.

Ostavite komentar: