Milan Radoičić dao izjavu u policiji: Progovorio o velikoj tragediji u mjestu Banjska

Milan Radoičić odazvao se pozivu državnih organa Srbije i danas, u pratnji advokata, pristupio u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije kako bi u svojstvu građanina dao izjavu na okolnosti tragičnog događaja u mjestu Banjska na Kosovu i Metohiji rano ujutru u nedjelju, 24. septembra, saopšteno je iz MUP-a.

O ovome će u formi izvještaja biti obaviješteno Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će preduzeti dalje procesne mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Milan Radoičić, koji je podnio ostavku na funkciju potpredsjednika Srpske liste, preuzeo je ranije odgovornost za akciju u Banjskoj.

On je posredstvom svog advokata obavijestio javnost da je bio u rejonu Banjske na sjeveru Kosova i da je mimo znanja vlasti Srbije organizovao akciju s ciljem sprečavanja terora koji nad Srbima sprovodi prištinski režim Aljbina Kurtija.

Radoičić je u pismu, koje je na konferenciji za novinare u Beogradu pročitao njegov advokat Goran Petronijević, naveo da o tome nije obavijestio vlast Srbije, niti lokalne političke strukture, kao i da Srbi nisu nikakvi teroristi, već borci za slobodu.

Ostavite komentar: