Migranti plaše ljude! Poslanik traži angažovanje vojske Hrvatske u čuvanju granice sa BiH

Član Odbora Hrvatskog sabora za unutrašnju politiku i nacionalnu bezbjednost i poslanik Mosta Miro Bulj zatražio je angažovanje Hrvatske vojske u čuvanju granice sa BiH zbog ilegalnih migranata.

Bulj tvrdi da stanovnici Zagore žive u strahu zbog češćih incidenata koje izazivaju migranti, podsjetivši na slučaj otmice starijeg muškarca u blizini mjesta Aržano, krađu vozila u Imotskom, napad na muškarca iz Trilja, te brojne druge incidente.

“Šta se još treba dogoditi da bi vlasti reagovale?”, upitao je Bulj. Bulj ističe da, prema zakonu, Hrvatska vojska ima mogućnost izlaska na granicu i najavljuje da će zatražiti da se o tome raspravlja na Odboru za unutrašnju politiku i nacionalnu bezbjednost, kao i na plenarnoj sjednici Sabora.

“Hrvatsku granicu u dužini od 1.000 kilometara sada čuva hrvatska policija koja, uz sav trud i rad koji ulaže, nema dovoljno materijalnih uslova ni ljudskih resursa”, smatra Bulj.

On kaže da je trenutno u BiH oko 60.000 ilegalnih migranata, a iz Grčke bi mogao da krene novi talas.

“Zbog ozbiljnosti situacije i ugrožavanja nacionalne bezbjednosti još jednom pozivam mjerodavne da na naše granice pošalju Hrvatsku vojsku”, rekao je Bulj.

Ostavite komentar: