Mašući pištoljem prijetio bivšoj: “Ubiću te! Robijaću 40 godina i barem ću znati zašto!”

19.10.2023. | 19:06

U Višem javnom tužilašvu u Beogradu saslušan je Sava L. (21) zbog sumnje da je u jednoj kladionici na Novom Beogradu vatrenim oružjem prijetio radnici kladionice-svojoj bivšoj djevojci da će je ubiti.

Osumnjičeni se na saslušanju se branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postuka.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svjedoke i da ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu.

Savi L. naredbom o sprovođenju istrage se na teret stavljaju krivična djela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom Ugrožavanje sigurnosti.

Sumnja se da je on 17. oktobra oko 2 časa poslije ponoći došao u pratnji jednog maloljetnika u kladionicu na Novom Beogradu te prišao svojoj bivšoj djevojci, inače radnici kladionice, uputivši joj prijetnje da će je ubiti, mašući pištoljem marke “Stezr”.

Nakon toga joj je pokazao da je okvir pištolja prazan i stavio ga za pojas, da bi iz torbice izvadio drugi pištolj marke “Astra” i ponovo joj se obratio prijetnjama da će ubiti i nju i svakog ko je bude pogledao.

Osumnjičeni je potom vratio i potonji pištolj u torbicu, nastavljajući da oštećenoj upućuje prijetnje: “Ubiću te! Robijaću četrdeset godina i barem ću znati zašto!”, pokazujući joj da za pojasom ima zadenut pištolj.