Lekcija Isidore Bjelice ćerki Vili: Sve prolazi i nestaje

Književnica Isidora Bjelica preminula je u 52. godini nakon duge i teške bolesti, a iza sebe je ostavila sina Lava, ćerku Vilu i supruga Nebojšu Pajkića.

Za ćerku Vilu Isidora je bila posebno vezana, a jednom prilikom joj je čestitala rođendan porukom koja slama srca.

Isidora je bila veoma aktivna na društvenim mrežama gdje je često objavljivala snažne poruke, a jednu takvu uputila i je i svojoj ćerki Vili Evanđelini, za koju je bila posebno vezana.

“Mila moja tufnice, srećan ti rođendan, u želji da Božija blagodat bude uvijek uz tebe… Znaš koliko me boli da si posljednje četiri godine provodila po bolnicama u stalnom strahu i brizi. Dok su druge djevojčice mirno spavale, ti si noći i noći njegovala bolesnu majku. Dok su druge djevojčice odlazile na sport ti si sate i sate sjedjela na hemioterapijama, ali mila moja kroz sve to stradanje naučuli smo o ljubavi više nego što bi nam donio srećan život u zdravlju i izobilju”, napisala je Bjelica tada povodom punoljetstva svoje ćerke.

U obraćanju Vili, Isidora je poručila ćerki da je sve prolazno i da nestaje, te joj je poručila da se raduje životu.

“Naučile smo obje da u ovom krhkom palom svijetu satkanom od nesavršenstva nema jače sile od ljubavi. Naučile smo da je sve prolazno i nestaje, a samo ona postaje jača sa svakom nevoljom i nesrećom. I zato budi radosna i spokojna, djevojčice moja, voli te tvoja mama najviše u svim svjetovima”, napisala je Isidora 16. januara.

View this post on Instagram

Imale smo tolike radosti, a opet nikad nismo osetile tako jak osećaj čiste bezuslovne ljubavi i bliskosti kao kad zagrljene u ogromnoj tuzi plačemo od nemoći i i očaja, a istovremeno se smejemo od ljubavi koju tako intenzivno osećamo u svoj našoj ljudskoj nemoći pred užasima i apsurdnošću života…izgovaramo jedna drugoj – volim te i izvini -sasvim nemoćne da razumemo zašto nam se dešavaju ovolike tuge ,a opet osećajaći najjaču ljubav i bliskost koju srca dva bića mogu da osete i naspram koje se sve tuge brišu, naspram koje sav očaj nestaje- jer ne postoji ništa tako veličanstveno i jako kao taj osećaj apsolutne ljubavi dve duše izrastao iz apsolutne tuge – volimtenajviseisto @vila_pajkic #motherdaughterlove

A post shared by Isidora Bjelica (@isidorabjelicapajkic) on

 

Izvor:(Nova.rs)

 

 

 

Ostavite komentar: