Kriminalna petorka iza rešetaka: Policajci uhapšeni zbog pokušaja ubistva

27.03.2024. | 15:29

Ministrastvo unutrašnjih poslova u Tetovu uhapsilo je M.T, policjiskog službenika granične policije Regionalnog centra Sever, zbog nekoliko krivičnih djela.

Takođe, pored njega, uhapšeno je još četvoro policijskih službenika koji se dovode u vezu sa incidentom.

Naime, oko 13 časova 01.11.2023. godine, nakon prethodnog narušavanja javnog reda i mira fizičkim napadom ispred Osnovnog suda u Tetovu, koji je izvršio R.T. ujutro, došao je M.T. i pištoljem prijetio A.M. Istog dana, oko 18.30 časova u blizini Kliničkog centra u Tetovu, M.T. pomogao je F.T. i R.T, koji su pucali iz vatrenog oružja i povredili A.M. i Z.M. iz Tetova.

Sagledavajući sve detalje, Odjeljenje unutrašnje kontrole je konstatovalo da je policijski službenik postupio suprotno članu 26. Etičkog kodeksa ponašanja radnika MUP-a i da je počinio teži slučaj povrede radnog reda i discipline.

Iz člana 187 stav 1 tačka 10 i 20 Zakona o unutrašnjim poslovima i prema članu 210 stav 1 tačka 10 i 20 Kolektivnog ugovora Ministarstva unutrašnjih poslova.

Takođe, utvrđeno je da su prilikom preduzimanja mjera u vezi sa dva događaja policijski službenici V.S, N.M, B.Z. i G.M. iz SVR Tetovo postupili suprotno članu 7. i 8. Etičkog kodeksa ponašanja radnika Ministarstva unutrašnjih poslova i time učinio teži slučaj povrede radnog reda i discipline.

U skladu sa članom 227. Kolektivnog ugovora Ministarstva unutrašnjih poslova, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu, krivične istrage i profesionalne standarde podnijelo je Odjeljenju za disciplinski i sudski postupak predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje disciplinske odgovornosti prema policijskim službenicima M.T, V.S, N.M, B.Z. i G.M. i izrečene prinudne mjere, policijski službenik M.T. da ga udalji sa radnog mjesta i iz Ministarstva do donošenja odluke u disciplinskom postupku i privremenog oduzimanja oružja i municije, prenosi “Telegraf”.