Korona nije ostavila izbora: Na snazi nove – rigoroznije mjere za suzbijanje zaraze

U Srbiji su u 17 časova stupile na snagu nove mjere za suzbijanje virusa korona koje podrazumijevaju da ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi neće raditi do ponedjeljka u pet časova ujutru.

Do ovog vremena ostaju zatvoreni i tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice i dječije igraonice. U tom periodu neće raditi ni frizerski, niti kozmetički saloni, saloni za njegu ljepote, objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa-centri, baloni za fudbal, košarku, tenis.

Ova mjera će za ova pravna lica i preduzetnike do daljeg važiti i svakog radnog dana. Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti, kao i trafike, kiosci i slično gdje se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi do 21.00 čas radnim danima i vikendom.

Apoteke i benzinske pumpe mogu da rade non-stop, svakog dana bez ograničenja. Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom cijelog dana, uključujući i vikend.

Profesionalni sportisti mogu koristiti sportske objekte za pripreme za takmičenja u toku vikenda. Objekti i ustanove iz oblasti kulture – bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije moći će da rade radnim danima, kao i subotom i nedjeljom do 17.00 časova.

Radnje u kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije potrebno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, poput servisa bijele tehnike, tehničkih servisa, krojača, obućara i staklorezačkih radnji mogu raditi radnim danima do 21.00 čas, a subotom do 17.00.

Nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo će kontrolisati poštovanje ovih mjera. Vlada Srbije i Krizni štab apelovali su ranije da se svi građani ponašaju odgovorno i ne okupljaju u stanovima, privatnim smještajima, niti u bilo kojim drugim prostorima.Ostavite komentar: