Knežević i Mandić tvrde da im je ugrožena bezbjednost

Lideri najjače članice crnogorske vladajuće koalicije, Demokratskog fronta, Milan Knežević i Andrija Mandić zatražili su od Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Crne Gore i Uprave policije da izvrše procjenu njihove bezbjednosti.

Kako prenosi CdM, Knežević je rekao da su oni taj zahtjev uputili zbog snimaka njihovog praćenja tokom boravka u Beogradu.

On tvrdi da iza toga stoji kontinuirani operativni rad ANB i Uprave policije s kriminalnim grupama u Crnoj Gori i Srbiji “koje su imale za cilj da pod komandom (bivšeg šef sektora za borbu protiv organizovanog kriminala) Zorana Lazovića i njegovog sina Petra urade sve da dođe do ugrožavanja naše bezbjednosti”.

“U srpskim a kasnije i crnogorskim medijima juče je objavljen snimak praćenja Andrije Mandića i mene od 8. novembra 2020. godine, na kome se jasno vide lica dvojice mladića, koji su navođeni, pretpostavljamo, od kriminalne grupe Velje Belivuka, da nas sačekaju preko puta hotela ‘Moskva’ i da nam pošalju poruku da je naša bezbjednost ugrožena”, kazao je Knežević.

Istakao je da se nada da će istrage koje se sprovode u Srbiji “dovesti do toga da se razotkrije sprega kriminalnih i bezbjednosnih struktura u Srbiji i Crnoj Gori”.

“Nemamo dilemu da smo operativno obrađivani od strane ANB-a i Zorana Lazovića i bliskih kriminalnih grupa koje se vezuju za njega od 2015. godine, a posebno 2016. godine u noći parlamentarnih izbora, kada je bio plan da dođe do naše likvidacije i da ispadne kako su nas ubile naše nezadovoljne pristalice jer navodno nismo bili spremni da branimo izbornu pobjedu”, kazao je Knežević.

Prema njegovim riječima, to je bio suštinski scenario 16. oktobra 2016. godine, a ne nikakvo rušenje ustavnog porekta.

Knežević podsjeća da su se on i Mandić krajem decembra 2019. godine usprotivili doošenju Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pozvali građane da brane svetinje i tvrdi da je od tada počela intenzivna operativana obrada njih dvojice i ostalih funkcionera i lidera DF-a.

Ostavite komentar: