Kćerka nastradale Ivanke postavila bilbord sa pitanjem: Spavaš li mirno, ubico?

Ivanka Mićić (62) iz Tršića, kod Loznice, poginula je 28. januara prošle godine u mjestu Voćnjak. Nesrećnu ženu je na putu do kuće, oko 20.15 časova, skoro na kućnom pragu, udario automobil, a vozač je pobjegao sa mjesta nesreće.

Godinu dana kasnije ova tragedija je još bez epiloga. Za smrt nedužne žene niko još nije izveden pred sud, a pred godišnjicu nesreće u kojoj je izgubila majku, kćerka Mirjana putem bilborda u centru Loznice postavila je samo jedno pitanje: “Spavaš li mirno, ubico?”

“Danas na groblju dajemo godišnji pomen, sa velikom tugom i još većom agonijom zbog toga što se za ovih godinu dana skoro ništa u istrazi nije pomjerilo sa mrtve tačke. Policija je uradila svoj dio posla, ali tužilaštvo još ćuti. Umjesto da je do sada vozač koji je ubio moju majku osuđen, još nije održano ni jedno ročište. Samo su obavljena vještačenja kojima se žele opovrgnuti nesporni dokazi”, kaže kćerka Mirjana.

Iako je policija automobil koji je usmrtio Ivanku Mićić pronašla poslije pet dana, vozača je uhapsila tek 23. februara. U kasne sate, poslije 22 časa, policija je saopštila da je uhapšen Lozničanin Đ.D. (36) zbog sumnje da je izvršio krivična djela protiv bezbjednosti saobraćaja i nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, prenosi Telegraf.

Hapšenje je uslijedilo u noći pred najavljeni protest pred Osnovnim tužilaštvom u Loznici koji su preko društvenih mreža zakazali mještani Tršića. Porodica je nekoliko dana ranije Loznicu oblijepila plakatima sa slikom Ivanke Mićić i pitanjem “Zašto nisi stao da mi pomogneš?”, a komšije iz sela krenule su u Loznicu da iskažu ogorčenost zbog sporog rada nadležnih insitutucija.

Protest je održan 24. februara, a dan kasnije ministarka pravde Maja Popović je iz Loznice poručila da ne postoje zaštićeni od bilo kog krivičnog djela i da niko u Srbiji neće biti amnestiran zbog njegove partijske pripadnosti ili njegovog finansijskog stanja.

Kako su prenijeli mediji, ona je kazala da je došlo do uznemirenja građana pričom da postoje određene okolnosti koje dovode u sumnju objektivnost rada i tužilačke organizacije i suda.

Ona je, takođe, izjavila da je formirana komisija koja će ispitati sve okolnosti slučaja saobraćajne nesreće u kojoj je 28. januara nastradala žena.

Poslije godinu dana javnosti nije poznato šta sadrži izvještaj komisije. Ivankina kćerka Mirjana ne odustaje od traganja za pravdom, podsjećajući bilbordom sa slikom pokojne majke i pitanjem “Spavaš li mirno, ubico?” na tragičan događaj koji nije rešen.

“Čovjek koji je ubio moju majku slobodno šeta. Ne odustajem, po cenu svega ići ću do kraja dok ne dobije zasluženu kaznu”, rekla je kćerka Mirjana Mićić.

Ostavite komentar: