Ispovijest putnika koji je preživio strašnu nesreću u Hrvatskoj: Kao da je topovska paljba, da je tenk pogodio voz VIDEO

Učitelj istorije Denis Sablić jedan je od povrijeđenih putnika u teškoj željezničkoj nesreći kod Novske u Hrvatskoj u kojoj je smrtno stradalo troje ljudi, a 11 ih je povrijeđeno.

Bio sam u vagonu do lokomotive. Dva-tri minuta sam oči sklopio, bio je strašan udarac, kao da je topovska paljba, da je tenk pogodio voz. Nestalo je svjetla, vagon se preokrenuo i onda sam puzao. Čuo sam ljude spolja kako viču, čuo sam vatrogasce da hodaju – opisao je putnik za N1 Hrvatska.

“To da se dogodilo odmah nakon Slavonskog Broda, to bi bilo puno više zla. Od Slavonskog Broda do Nove Gradiške puno srednjoškolaca izađe van i onda bude manje putnika”, dodao je putnik koji je išao da posjeti majku i brata u Novsku.

Rekao je da su mu vatrogasci pomogli da izađe iz vagona. Dodaje da prvih pola sata nije znao za sebe i da su mu dva rebra napukla.
Inspektor Agencije za istraživanje nesreća Tomislav Antun Biber za N1 je potvrdio da su poginula dva zaposlena Hrvatske željeznice, koji su tada bili na svojoj dužnosti. Treća poginula osoba bila je maloljetna, dodao je.

“Prilikom obilaska mjesta nesreće vidimo da je iz smjera kretanja putničkog voza bila signalizacija stop – rekao je za N1 inspektor Biber.

Ostavite komentar: