Grenel odbrusio Kurtiju: Ne politizujte krštenje Đokovićeve djece

19.05.2023. | 21:45

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel poručio je danas premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju da se ne bavi politizacijom krštenja djece najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića i da je potrebno da sprovede sve prethodne sporazume.

Grenel je na Tviteru reagovao na objavu bratstva manastira Dečani, u kojoj je Eparhija raško-prizrenska saopštila da je duboko ožalošćena izjavom ministra kulture i sporta privremenih prištinskih institucija Hajrule Čekua da nije zakonski moguć dolazak na Kosovo i Metohiju Đokoviću jer nije primio vakcinu protiv kovida, iako, kako se napominje, ta zakonska obaveza nije na snazi već više od godinu dana.

Đoković je izrazio želju da krsti svoju djecu u jednoj od svetinja na Kosovu i Metohiji, odakle i sam potiče, navodi se u saopštenju Eparhije.

“Ovo bi trebalo da bude lak gest za Aljbina Kurtija. Prestanite da započinjete svađe. Ne politizujte krštenje djece. Sprovedite sve prethodne sporazume i gledajte naprijed. Otvaranje radnih mjesta za mlade. Narod Balkana zaslužuje mir i prosperitet”, napisao je Grenel na Tviteru.