Gotov obdukcioni nalaz curice koju je pretukao očuh: Djevojčica umrla u najgorim mukama

Djevojčica (2) iz Zaječara za čije ubistvo je osumnjičen njen očuh M. N. umrla je u najgorim mukama, otkriva obdukcioni nalaz koji je danas stigao u Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Istragom je utvrđeno da je M. N. bio pijan dok je zvjerski tukao djevojčicu.

“Dana 24.03.2023. godine Višem javnom tužilaštvu Zaječar dostavljen je obdukcioni zapisnik Zavoda za sudsku medicinu u Nišu sa zaključkom u kome se pored ostalog navodi da je kod djeteta, smrt nastala nasilno, a nastupila je neposredno usljed prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog obimnim jakostepenim povredama glave i posljedičnim razvojem jakostepenog otoka mozga. Kod djeteta su utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku tjelesnu povredu opasnu po život”, navodi se u sapštenju.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru zatražiće i vještačenje mehanizma nanošenja povreda od strane Zavoda za sudsku medicinu.

“Višem javnom tužilaštvu Zaječar dostavljeno je vještačenje sudskog vještaka iz oblasti neuoropsihijatrije dr Mirjane Filimonović, neuropsihijatra, koja je u svom nalazu navela da je okrivljeni M. N. u vrijeme izvršenja krivičnog djela za koje je osumnjičen, bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila, dana 21.02.2023. godine u 14,30 časova”, dodaje se u saopštenju.

Okrivljeni će biti upućen na neuropsihijatrijsko i psihološko vještačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, po naredbi ovog tužilaštva.

Osumnjičeni se nalazi u pritvoru, a majka je puštena na slobodu.

Ostavite komentar: