Eksplozija emocija: Prvi susret masovnog ubice Uroša i roditelja ubijene djece VIDEO

24.05.2024. | 14:02

Advokati porodica oštećenih u masakru koji je prošle godine u maju počinio Uroš Blažić (21), Stefan Stefanović i Nebojša Perović govorili su o jučerašnjem incidentu na prvom suđenju masovnom ubici i njegovom ocu.

Oni su u emisiji “Jutro na Blic” naveli da bol porodice, kao i pritisci koje trpe sa okrivljene strane, dodatno pogoršavaju njihovo stanje, pa je jedna ovakva reakcija potpuno očekivana i ljudska.

Čak 70 članova porodica ubijenih mladića i djevojaka došlo je na suđenje. Prema riječima advokata, kada su se pojavili ubica i njegov otac, čuli su se povici, jecaji i krici, a zatim je masa nasrnula na Uroša i Radišu Blažića.

Prije samog početka u momentu kada je obezbjeđenje uvelo optužene Uroša Blažiča i Radišu Blažića, došlo je do velike eksplozije emocija.

– To je prvi susret ranjenih i roditelja ubijene djece. On nije ni sjeo na klupu kada se dogodila eksplozija. To je bila prirodna reakcija roditelja koji su se suočili sa monstruoznim činom. Majka ubijenih Panića ga je pitala gdje mu je sada junaštvo, kao onda kada je ubijao njihovu djecu – kaže Stefan Stefanović.

Sudija je odlučila da se postupak izmjesti u Specijalni sud u Beogradu.

Advokat Nebojša Perović kaže da je pitanje i kako će se i na sljedećem ročištu reagovati porodica ubijenih i povrijeđenih.

– Porodicama djece nema, a on će dobiti 20 godina zatvora! Zakon mora da se mijenja u skladu sa društvom – kaže Perović.