Džabarov o izjavi Bajdena: Nijedan političar na tom nivou ne može sebi priuštiti takve stvari

Komentari predsjednika SAD Džozefa Bajdena o predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu nisu prihvatljivi i takve izjave ne priliče nijednom političaru, pogotovo na takvoj funkciji, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Komisiji za spoljna pitanja u Savjetu Ruske Federacije Vladimir Džabarov.

On je za TASS prokomentarisao izjavu Bajdena da je Putin “ubica” i da će “platiti za miješanje u prošlogodišnje predsjedničke izbore u SAD”.

“Što se tiče Bajdenovih izjava o našem predsjedniku, mislim da nije vrijedno pomena, jer nijedan političar na tom nivou ne može sebi priuštiti takve stvari”, rekao je Džabarov.

Komentarišući Bajdenovu izjavu da Rusija i SAD mogu da sarađuju na pitanjima od obostranog interesa, Džabarov je istakao da Amerikanci do sada nisu načinili nijedan korak ka saradnji, mada je Moskva spremna na to.

“Nadam se da će to shvatiti prije ili kasnije i da će Bajden pažljivije birati riječi”, naglasio je Džabarov.

Kada se radi o optužbama o navodnom miješanju Rusije u predsjedničke izbore u SAD, Džabarov je naveo da bi vlasti u Vašingtonu trebale više da obrate pažnju na dešavanja u Americi, uz napomenu da su se SAD umiješale gdje god je to bilo moguće, uključujući Bliski istok i Ukrajinu.

Džabarov je dodao da SAD, osim destruktivnih postupaka, nisu uradile ništa na Bliskom istoku i u Ukrajini.

Ostavite komentar: