Dvije različite slike stižu iz Srbije: Dok jedni umiru od korone, drugi zaigrali kolo VIDEO

Sinoć se, prema snimcima s društvenih mreža, na Savskom trgu kod spomenika Stefanu Nemanji povelo kolo, u koji su se uhvatili svi oni koji ne vjeruju u vakcinaciju i kojima je, kako kažu, dosta mjera Kriznog štaba.

Dok se posjetioci spomenika vesele ne poštujući mjere, u bolnicama širom Srbije stanje je i dalje alarmantno, piše Nova.rs.
U Srbiji je u posljednja 24 sata evidentirano još 4.687 osoba pozitivnih na korona virus, a preminula je 31 osoba. Na respiratorima je 230 pacijenata.
Krizni štab je zbog ovakvih brojki, prema mišljenju mnogih ljekara i građana, prekasno zatvorio sve objekte osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi. Danas se očekuje nastavak konsultacija o epidemiološkim mjerama koje bi trebalo da budu na snazi od naredne nedelje, rečeno je za gorepomenuti portal u Vladi Srbije.
Ipak, dok se čeka da li će zemlja biti “zatvorena”, dok neki oplakuju izgubljene i strahuju za najbliže, kod spomenika Stefana Nemanje dogodilo se pravo veselje. Užičko kolo je odjekivalo, a građani su igrali, ne noseći maske i ne poštujući distancu, kao da sutra ne postoji.

Tokom skupa zavijorile su se i srpske zastave, kojima su mahali pojedinici.
Snimak skupa objavljen je prvobitno na Instagram nalogu “Moj Beograd”.
S obzirom na to da broj zaraženih korona virusom ne opada, a članovi Kriznog štaba apeluju na socijalnu distancu i pridržavanje svih epidemioloških mjera, ovaj događaj naišao je na lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama.
“Mi smo defitivno lud narod”.
“Dakle, strašno! Ljudi se po bolnicama bore za život, ovi ludaci igraju kolo”.
“Doktori treba svi da daju otkaze nakon ovoga”.
“I ko kaže da ne može da se napravi vašar u Beogradu na vodi”.
“Izgleda da za njih korona ne postoji”.
“Nekada na mostovima, danas ispred Nemanje. Mutirano ludilo iz 1999.”
A bilo je sličnih komentara i na Tviteru:

Ostavite komentar: