Detalji tragedije! Mladi proslavljali rođenje djeteta: Pozvali Uroša, on pucao na njih

05.05.2023. | 13:48

Djeca su bježala, vrištala, krvi je bilo na sve strane. Kažu da su tijela njihovih drugova padala svuda po fudbalskom igralištu – riječi su mještana Malog Orašja u kojem je Uroš Blažić ubio petoro mladih, a potom krenuo ka selu Dubona gde je ubio još troje.

Ukrvavom piru, Blažić je ranio 13 osoba.

Mještani Malog Orašja su u šoku nakon tragedije koja ih je zadesila, te pognute glave prolaze ulicom.

Jedan od mještana je ispričao da je Blažić sinoć stao kolima kod fudbalskog igrališta gdje su mladi proslavljali rođenje djeteta sestre jednog od ubijenih mladića Marka M.

– Djeca su ga navodno pitala da li želi da im se pridruži i čak ga ponudili pivom. On je izašao iz kola, nešto je promrljao i samo izvadio pušku i krenuo da puca na sve njih – riječi su mještana Malog Orašja.

Prema njihovim riječima, u trenutku pucnjave, na igralištu je bilo oko dvadesetak djece.

– Djeca koja su ranjena, ne znamo da li će uopšte preživjeti. Pet mladih iz ovog sela je ubijeno. Njihovi životi su ugašeni – kaže mještanin.Muškarac koji živi u Malom Orašju rekao je da je na putu poslije prvih žrtava sreo njegovog sina.

– Zvao ga je da mu priđe kolima, ali je on pobjegao. Sreća je što su mu javili šta se dogodilo i zbog toga mu nije prišao. Poznavali su se – kaže on.

Rođak muškaraca koji su ranjeni u pucnjavi, navodi da je njegov stric u vještačkoj komi.

– Oni su radili pored puta, popravljali su ogradu pored škole. Odjednom je Uroš tu došao počeo da puca. Stric je bio u vještačkoj komi, odstranjen mu je dio plućnog krila, ali se probudio i svjestan je. Zet mi je budan, stabilno, zakačila su ga tri metka – rekao je on.

Mještani Dubone navode da sa Urošem Blažićem niko nije bio posebno blizak, a njegova porodica je poznata kao problematična.

– Znam da mu je i otac pucao na nekog čovjeka u njivi prije par godina, jer su se posvađali. Uroš je stalno imao problema sa zakonom, a svo oružje ima od oca. Njegov otac je svuda sa sobom nosio oružje – pričaju mještani, a piše Blic.