Brnabićeva najavila restrikcije: Danas ili sutra nove mjere u borbi protiv korone

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je da će danas ili sutra biti saopštene nove, restriktivnije mjere za suzbijanje širenja korona virusa.

“Danas ću imati sastanak sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem da zajedno razmotrimo ustavnost nekih predloženih jmera. Vjerujem da ćemo danas, eventualno sutra, izaći sa novim mjerama i one će svakako biti restriktivnije”, rekla je Brnabićeva za TV Pink.

Ona je navela da će uvođenje najrestriktivnijih mjera zavisiti od toga koliko će biti novozaraženih i napomenula da se, prema brojevima jutros u osam časova, čini se da će dan biti težak, ali ne težak kao prošli utorak.

Kada je riječ o vakcinama, Brnabićeva je istakla da na tome radi cijeli državni tim, a da predsjednik Srbije koristi sve svoje političke veze i naložio je da se pregovara sa svim partnerima.

“Pregovaramo i o proizvodnji neke od vakcina u Srbiji i zaista ne znam da bi neko mogao da da više od sebe, nego što mi dajemo u ovom trenutku”, rekla je Brnabićeva.

Ona je istakla da se u Srbiji testira na korona virus više od drugih zemalja u regionu i da u to ulaže velike resurse.Ostavite komentar: