Brnabić odgovorila demonstrantima: Država će zaštiti pravni poredak

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je da će država i sve njene institucije zaštititi pravni poredak kao što se to čini u svakoj demokratski uređenoj zemlji.

“Najoštrije osuđujem vandalizam poličara koji stoje iza nasilnog upada u Skupštinu Srbije u trenutku kada se država i zdravstveni sistem suočavaju sa najtežim udarom koronavirusa od početka pandemije”, navela je premijerka Brnabić.

Pošto nisu mogli da u Skupštinu Srbije uđu na izborima ponovo su pokazali svoje pravo nasilničko lice pokušavajući da steknu političke poene na najvećoj krizi na planeti od Drugog svjetskog rata, rekla je premijerka.

Istakla je da broj novozaraženih u svijetu svakog dana raste i da je zbog toga važno da budemo jedinstveni i pružimo svu neophodnu podršku našim zdravstvenim radnicima koji se predano bore za svaki život u Srbiji.

Dačić: U skupštinu se ulazi izborima, a ne sa ulice 

Lider Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić osudio je večerašnje proteste i upad u Skupštinu Srbije.

“Socijalistička partija Srbije najoštrije osuđuje haos, incidente i nasilni upad u Narodnu skupštinu. Nema nikakve dileme da je ovo odgovor opozicije na Vučićev poziv na jedinstvo u borbi protiv korone i u odnosu na državne izazove sa kojima će se Srbija suočavati. U Skupštinu se ulazi izborima, a ne putem ulice. Ovim se nanosi šteta i Srbiji u cjelini, ali i ugrožavaju životi ljudi”, istakao je Dačić.

Protest u Beogradu: Šok bombama i suzavcem na demonstrante pred skupštinom VIDEO

Ostavite komentar: