Protest u Beogradu: Šok bombama i suzavcem na demonstrante pred skupštinom VIDEO

Građani koji su se večeras okupili ispred Skupštine Srbije, nezadovoljni ponovnim uvođenjem policijskog časa, probili su oko 22:15 časova vrata parlamenta i ušli u zgradu. Policija je pendrecima poslije desetak minuta izbacila demonstrante iz skupštine.
Policija je na stepenicama skupštine najprije bacala suzavac, a oko 23:30 i šok bombe na demonstrante. Građani su se zatim počeli sklanjati ka Pionirskom parku.

Protest je počeo nešto poslije 20 sati, kada je blokirana za saobraćaj raskrsnica kod zgrade parlamenta, na početku Bulevara kralja Aleksandra, gdje su zviždali, udarali u šerpe, vikali “Kosovo je deo Srbije”, “Ua” i “Mi to nećemo” aludirajući na mjere.

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio mjere zabrane okupljanja više od pet osoba i policijski čas narednog vikenda, zbog pogoršanja epidemiološke slike u Beogradu, pojedine stranke opozicije oglasile su se kritikom uvođenja novih mjera i tvrdnjama da je vlast odgovorna za rast broja zaraženih, piše Tanjug.

Među okupljenima su i članovi Inicijative “Ne davimo Beograd”, članovi organizacije “1 od 5 miliona” samostalni poslanik Srđan Nogo.

Većina ne nosi zaštitne maske, distanca gotovo i da ne postoji.

Savez za Srbiju je izdao saopštenje u kojem navodi da nove mjere protiv širenja kovida u Beogradu vidi kao “iživljavanje nad građanima”, i istovremeno da je vlast zbog izbora davala lažne podatke o situaciji u vezi sa virusom korona građanima i da zbog toga i vlast i članovi Kriznog štaba, koje naziva nestručnim, treba krivično da odgovaraju, prenio je Tanjug.

Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Beogradu uvode se nove mjere – zabrana okupljanja više od pet ljudi i policijski čas za vikend, najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Gepostet von BL Portal am Dienstag, 7. Juli 2020

 

Poručuje da bi volio da zabrana kretanja bude na snazi u cijeloj Srbiji, ali da će konačnu odluku o tome donijeti Krizni štab.

 

Izvor:Agencije

 

 

Ostavite komentar: