VIDEO – U stravičnoj avionskoj nesreći u Moskvi preživjelo 37 od 78 osoba

Od 78 putnika i članova posade aviona SSJ-100 koji se večeras zapalio na aerodromu „Šeremetjevo“ u Moskvi preživjelo je samo 37, saopštio je Istražni komitet Rusije.

„U avionu koji je letio na liniji Moskva-Murmansk nalazilo se 78 osoba, uključujući članove posade. Prema novim podacima kojima raspolaže istraga do sada, od njih je preživjelo 37 osoba“, rekla je portparolka Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

Zastrašujući snimak unutar ruskog aviona u plamenu

Sudbina 28 osoba i dalje ostaje nepoznata. Međutim, kako javljaju neki ruski mediji, broj poginulih bi mogao biti veći od 40.

Istražitelji trenutno ispituju povrijeđene, očevice, radnike na aerodromu i aviokompanije koja je vlasnik aviona, kao i lica koja su odgovorna za njegovu eksploataciju.

Požar na avionu je ugašen, ali se zna da je zadnji dio aviona sagorio. Piloti, koji su preživjeli, potvrdili su verziju da je grom pogodio avion, usljed njega se motor zapalio.

Portparol Kremlja saopštio je da je ruski predsjednik Vladimir Putin obaviješten o nesreći i da je porodicama stradalih uputio saučešće.

 

Izvor:(SPUTNIK) 

Ostavite komentar: