Moskva – 13 mrtvih u požaru aviona, uključujući dvoje djece

Prilikom prinudnog slijetanja aviona „Aeroflota“ na moskovski aerodrom „Šeremetjevo“, poginulo je 13 osoba, od čega dvoje djece, saopštio je Istražni komitet Rusije.

Trinaest osoba je poginulo, a šestoro je povrijeđeno kada se avion ruske kompanije “Aeroflot“ zapalio prilikom slijetanja na moskovski Aerodrom “Šeremetjevo”. U avionu “superdžet 100” nalazilo se 78 osoba.

Agencija Tas navodi da je sudbina nekoliko putnika još neizvjesna. Vatrogasci su uspjeli da ugase vatru koja je u potpunosti uništila rep aviona.

Rojters prenosi da spasilačke ekipe pretražuju izgorjeli dio aviona u potrazi za preživjelima.

Kako javlja agencija Tas, u Aeroflotovom “superdžetu 100” nalazilo se 78 ljudi (73 putnika i pet članova posade). Letjelica je u upotrebi od prošle godine.

Avion je poletio za Murmansk, ali se vratio na moskovski aerodrom jer mu se u vazduhu zapalio motor.

Ruska agencija prenosi da se pretpostavlja da je požar izazvala munja koja je uletjela u motor letjelice.

Radar za praćenje letova “Flajtradar 24” pokazao je da je avion napravio dva kruga oko Moskve i sletio poslije 45 minuta. Incident se dogodio u 18.40 po lokalnom vremenu, a ubrzo su se pojavili snimci aviona zahvaćenog vatrom.

Na snimcima se takođe vidi kako trup aviona gori na pisti, dok se nad aerodromom nadvio gust crni dim, prenosi RTS.

Agencija Interfaks navodi da je rep aviona potpuno izgorio, a da spasioci pokušavaju da pronađu preživjele u tom dijelu aviona. Avion je proizveden 2018. godine.

Iz Moskovskog međuregionalnog istražnog odjeljenja za vazdušni saobraćaj navode da se ispituju okolnosti i uzrok incidenta.

Ruska državna TV emitovala je snimak požara.

Aerodrom “Šeremetjevo” radi u ograničenom režimu – otvorena je jedna pista, ali avionima se trenutno ne dozvoljava da sletje.

Deset letova preusmjereno je na drugi moskovski aerodrom, “Domodedovo”. 

Ostavite komentar: