VIDEO – Ko će u fotelju predsjednika SDS-a?

28.03.2019. | 22:44

Vukota Govedarica neće se kandidovati za predsjednika Srpske demokratske stranke, tvrdi potpredsjednik stranke Milovan Bjelica. To mu je, kaže, lično rekao Govedarica na nedavnom sastanku.

Bjelica, koji se ni sam ne vidi na čelu stranke, za ATV kaže da je Govedarica odustao od kanidature jer ne može da pruži jedinstvo u Srpskoj demokratskoj stranci.

“On ne vidi sebe na mjestu predsjednika SDS-a, jer u potpunosti je svjestan da ne može obezbijediti jedinstvo u Srpskoj demokratskoj stranci. I da je čvrsto odlučio da se neće kandidovati i učestvovati kao kandidat u izbornom procesu koji se trenutno odvija u SDS-u. I da vidimo, da bi dobro bilo da SDS izađe sa jednim kandidatom za predsjendika da ne bi radili podjele”, istakao je Milovan Bjelica, potpredsjednik SDS-a.

Bjelica tvdi da je predsjednik stranke bio odlučan da više ne želi da bude na čelu stranke. Govedarica danas priča nešto drugačiju priču. Od moguće kandidature, čini se, ipak ne odustaje.

“Hoćete li biti kandiat za predjednika stranke? – Razgovaramo. Zaista imam namjeru da napravim jedan širok konsenzus oko jednog imena koje bi bilo prihvatljivo za sve i koji bi zaista mogao da napravi jedno stranačko jedinstvo koje je potrebno. Vidjećemo”, istakao je Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a.

https://www.youtube.com/watch?v=SMd8_UAfmpY

Bjelica tvrdi da se sa liderom stranke usaglasio o tri potencijalna kandidata za novog predsjednika stranke. Milan Miličević, Mićo Mićić i Mirko Šarović, kaže Bjelica, ušli su u najuži izbor. Milan Miličević u kratkom telefonskom razgovoru poručuje da još nije vrijeme da se izjašnjava o mogućoj kandidaturi. Mnogo ne otrkiva ni gradonačelnik Bijeljine.

“Mislim da ćemo imati sad u nedjelju Glavni odbor. Izbori u stranci idu. Svako ima pravo da se kandiduje, ali rekao sam svoj stav na samom početku. Mislim da je najnormalnije da se svi dogovorimo da stanemo iza jednog čovjeka, da ne bude nikakvih podijela u stranci. Samo je to jedan od puteva kako ćem, ojačati stranku i kako ćemo vratiti na pozicije koje smo nekad imali”, istakao je Mićo Mićić, potpredsjednik SDS-a.

Sudeći prema izjavama sadašnjeg rukovodstva SDS-a, na Skupštini stranke naći će se samo jedno ime.

 

Izvor:(ATV)