Trivićeva se obrušila na Dodika: Nakon rukovanja sa njim obavezno prebrojte prste na sopstvenoj ruci FOTO

23.02.2024. | 21:16

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić obrušila se večeras na predsjednika Srpske i lidera SNSD, Milorada Dodika kojeg je optužila za rušenje Srpske i “progon njenih građana”.

Povodom današnjih nebuloznih izjava Dodika o meni, tokom pres konferencije i gotovo sat vremena njegovog praznog naklapanja, mogu konstatovati sljedeće. Milorad Dodik falsifikovao je beskrupulozno izbornu volju naroda na opštim izborima održanim 2022. godine i, uz pomoć pojedinih zapadnih centara moći, tom rijetko viđenom i drskom prevarom bukvalno oteo funkciju predsjednika Republike Srpske napisala je Trivićeva na svom Fejsbuku.

Ona Dodaje da je Dodik “na taj način tu funkciju potpuno bagatelisao, što je i bio cilj onih koji su ga nametnuli”.

– Prije toga, pretvorio je sve institucije Republike Srpske u praznu formu, predajući njihovu suštinu u ruke klijentelističke mreže kojom upravlja i koja, bez milosti, otima sve što očima vidi. Nakon što je, izbornom prevarom gigantskih razmjera, oteo funkciju, nastavio je sa rušenjem Srpske i progonom naroda iz nje – navodi Trivićeva.

U nastavku svoje objave Dodika je nazvala pohlepnim tvrdeći da mu je “sve to bilo malo”.

– Кojeg li cinizma – lažni predsjednik je, prema sopstvenim riječima, navodni državnik, iako je tek teški politički gubitnik koji neistinama pokušava prikriti svima poodavno jasnu činjenicu da je spreman na sve kako bi se uspio održati na vlasti i definitvno poništiti Republiku Srpsku. Od lažnog predsjednika, još lažnijeg državnika pa do provincijskog spletkaroša vrlo je kratak put, a Dodik je najbolji primjer za to – napisala je Trivićve.

Od skorojevića, kako ističe ona, “kakav je Dodik, teško je bilo za očekivati da se ikad, ma koga vidio ili sreo, izdigne iznad provincijskog spletkaroša i, bar na trenutak, zaustavi mlin laži kojim melje već dvije decenije”.

– Na kraju, posebno bih upozorila sve one koji dođu u situaciju da se rukuju sa Dodikom – neophodno je da, nakon tog po njih opasnog akta, obavezno prebroje prste na sopstvenoj ruci. Da ne bude kako nisam na vrijeme ukazala na tu opaku naviku Dodika, koji čak ni u sopstvenoj glavi nije ni predsjednik, još manje državnik, već prestravljeni provincijski spletkaroš čije laži nikoga više ne mogu na bilo koji način iznenaditi. Ponajmanje mene koja sebi nikada ne bih dozvolila da se rukujem sa Dodikom – rekla je Trivićeva, piše Srpskainfo.