“Tako ćemo ovu pošast staviti pod kontrolu”: Višković apeluje na poštovanje korona mjera

Donijeli smo više od 300 mjera i preporuka, kako bismo se izborili sa epidemijom korone, istakao je premijer RS Radovan Višković.

“Mjere koje smo preduzimali nismo mi izmislili, sve to preporučuje SZO i primjenjuju zemlje u regionu i Evropi. Među rijetkima smo, koji nisu previše taktizirali sa mjerama, držali smo se kontinuiteta”, dodao je Višković, koji je i komandant Republičkog štaba za vanredne situacije. On je ocijenio da su mjere donošene na vrijeme, da su davale rezultate i da je RS po tome „negdje u sredini u Evropi, ni bolja ni lošija od drugih“.

“Očekujući pogoršanje tokom jeseni, proširili smo zdravstvene kapacitete, pa sada imamo laboratorije i u Doboju, Foči i Bijeljini pa se testira i po 1.400 ljudi dnevno. Nisu dovoljne samo zgrade i medicinski aparati, bitniji je ko sa tim kapacitetima radi i ko njima upravlja”, rekoa je Višković. Dodao je da je RS među prvima u regionu uvela brze testove, što je spasilo zdravstvene radnike.

On je ponovo apelovao na građane da budu odgovorni, jer samo odgovornost može da riješi ovu situaciju.

“Svaki građanin se mora odgovorno ponašati, jedino ćemo tako ovu pošast staviti pod kontrolu”, zaključio je Višković. On je dodao da je epidemiološka situacija pogoršana nakon opuštanja tokom ljeta.

“Poslije ovog sastanka slijedi sastanak kriznog štaba na kojem će, na osnovu ideja sa ovog sastanka biti kreirane epidemiološke mjere”, rekao je Višković, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: