Stevandić o sankcijama: Šta, da supruzi i meni zabrane da koristimo bračni krevet?!

22.04.2024. | 11:40

Evropska unija je od 2016. godine zaštitila svoje građane od sankcija SAD, rekao je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

“Potpuno je prirodno da i mi uradimo isto. Spremamo pismo Evropskoj komisiji”, poručio je.

Kritikovao je mjere i mjere SAD-a:

“Šta, da idući potez bude da supruga i ja koristimo spavaću sobu. Da zalijepe slike naše na pekare, da je zabranjeno da Dodik i Stevandic kupuju hljeb? To je jedna nacisticka politika”, obrušio se Stevandić na sankcije i poteze SAD-a koje smatra kršenjem ljudskih prava, pa još dodao: “Bili bismo hulje da ne zaštitimo svoje građane.”

On dodaje da će i porezi i doprinosi za osobe sa američke crne liste koji će platu primati na ruke, biti uplaćivani direktno iz trezora.

Za dogovor oko izbornog zakona BiH kaže da je RS dala šansu, prenosi N1.

“Moguće je da oni, Trojka, u komunikaciji sa Šmitom, znamo da je imaju, kao i sa Marfijem, moguće da izađu iz toga, dogovore ono sto smo definisali u Laktašima, u Sarajevu… Odgovornost je na Trojci, oni mogu da spase kohabitaciju, odnosno partnerske odnose u BiH. Ali mislim da postoji pokušaj da se to ne desi, te da Srbi budu okrivljeni za to. Spolja se huškaju Bošnjaci. Prošli put kad je Šmit nametnuo zakon rekao je Trojki da neće, a nakon dva sata ih je nazvao i rekao da mora”, kaže Stevandić.

Komentarisao je i Rezoluciju o Srebrenici, pozivajući se na usvojeni izvještaj o Srebrenici u NSRS, ali i na istraživače Holokausta i jevrejske istoričare koji su dovodili u pitanje, kako kaže, genocid u Srebrenici.

Aleksandar Trninić, poslanik koji je promijenio četiri stranke, postao je i zvanično šef kluba poslanika US. Kaže da je prepoznao patriotsku politiku koju vodi Nenad Stevandić i najavljuje da će US biti druga stranka u Laktašima sa tri do četiri mandata za odbornika.

Stevandić dodaje da neće nametati odluke gradskom odboru US po pitanju koga će podržati za kandidata za gradonačelnika Banjaluke Jelenu Trivić, Draška Stanivukovića ili Nikolu Šobota.