Dodik čestitao Dan grada: Pozdravljam svaku inicijativu koja vodi razvoju i prosperitetu Banjaluke

22.04.2024. | 08:13

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku svim građanima i rukovodstvu Banjaluke povodom 22. aprila – Dana grada i 79. godišnjice oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

– Povodom 22. aprila, jednog od najznačajnijih datuma u istoriji Banjaluke, upućujem vam najsrdačnije čestitke sa željom da i u budućnosti dostojanstveno obilježavamo ovu veliku pobjedu i očuvamo slobodu – naveo je Dodik u čestitki.

On je istakao da je Banjaluka tokom svih ovih godina gradila i stekla reputaciju uspješnog administrativnog, ekonomskog, univerzitetskog, sportskog, političkog i kulturnog centra čije znamenitosti i bogato istorijsko nasljeđe predstavljaju izvor ponosa za lokalno stanovništvo, ali i za cijelu Republiku Srpsku.

– Uz istrajnu podršku republičkih institucija uvjeren sam da će rukovodstvo Banjaluke raditi na stvaranju povoljnog ambijenta za život i rad svih njenih građana, te u tom smislu pozdravljam svaku inicijativu koja vodi razvoju i prosperitetu – navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.