Špirić o bezbjednosti u BiH: Profesionani rad OBA i drugih agencija daje rezultate

18.11.2023. | 12:00

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić ocijenio je da današnje hapšenje pripadnika terororističe organizacije ISIL potvrđuje da predstavnici Republike Srpske nisu bez argumenata potencirali postojanje ovog problema u BiH, te da rad i saradanja institucija za sprovođenje zakona daju rezultate.

“Histerija iz Sarajava, nakon pisma koje smo iz Parlamentarne skupštine BiH uputili institucijama EU i SAD, proizvedena je samo zbog tvrdnji da ovdje postoji radikalni islamistički pokret. Potvrda toga je i današnje hapšenje, koje je kap u moru, ali nadam se da će i političko Sarajevo podržati ove akcije i dobru saradnju policijskih i bezbjednosnih agencija”, istakao je Špirić.

On je rekao za Srnu da je saradnja Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH, Granične policije BiH i Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ dala rezultate u akcijama sprečavanja terorirzma u trenutku kada se i u EU vode slične akcije u borbi s ovim problemom.

“Već godinama pripadnici radikalnih islamista ovdje nisu tema, kao da su na volšeban način nestali. Bivšem rukovodstvu OBA problem su bili srpski profesori i nekakav ‘maligni ruski uticaj’. To je bio izgovor da se ne radi i ne sarađuje. Nadam se da je jednostranostima i revanšizmu došao kraj”, rekao je Špirić.