Šešić nakon što je isključen iz Glavnog odbora SDS-a: Što se mene tiče ostajem u stranci, ali vidjećemo

24.02.2022. | 14:58

Predsjedništvo SDS isključilo je juče narodnog poslanika Davora Šešića iz Glavnog odbora te stranke.

Šešić kaže da je dobio obavještenje o tome da je isključen, ali da će se o svemu u nedjelju očitovati i Glavni odbor SDS.

“Nemam komentar. Ovo je bilo očekivano, jer nisam ni prvi ni posljednji koji je isključenjem iz Glavnog odbora ili iz organa stranke kažnjen. Ništa novo”, istakao je Šešić za Srpskainfo.

On dodaje da ovo isključenje ne mijenja sve ono što je ranije govorio na račun unutrašnjih odnosa u stranci i činjenica koje je iznio.

Na pitanje da li planira ostati u SDS, Šešić ističe da nema namjeru da napusti stranku, ali da će se vidjeti “ko šta planira”.

“Nema šta, što se mene tiče ostajem u SDS, ali vidjećemo dalje ponašanje stranke. U nedelju zasjeda i Glavni odbor SDS pa ćemo vidjeti da li će biti reakcija ili neće”, istakao je Šešić.

Na pitanje da li se nada da bi mogao dobiti podršku na GO SDS, Šešić kaže da će se to vidjeti, ali da ne lobira nikoga i ne “bavi se uopšte tim sastankom”. On ističe da je veliki broj ljudi otišao iz GO SDS, i da su došli neki drugi.

“Već je tu dosta uniformisan GO SDS, ali vidjećemo, nikad se ne zna kakve reakcije mogu biti”, poručio je Šešić.

Podsjećamo, Šešić je do sada u nekoliko navrata kritikovao rukovodstvo ove stranke, a posljednju takvu kritiku je uputio u ponedjeljak, dan nakon održavanja izbora za članove mjesnih zajednica u Banjaluci, kada je rekao da je rukovodstvo SDS gubitničko.