Selak u studentskim klupama: Usavršava bezbjednost i odbranu u Beogradu

15.01.2024. | 20:38

Svečanim prijemom u Školi nacionalne odbrane u Beogradu danas je počelo usavršavanja 13. klase Visokih studija bezbjednosti i odbrane Srbije.

Polaznicima, među kojima je i Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, obratio se i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević koji je istakao da je privilegija i obaveza usavršavanje u oblasti bezbjednosti i odbrane države i stavljanja znanje otadžbini na raspolaganje, saopšteno je iz ove stranke.

“Smatrajte se odabranim da se uhvatite u koštac sa svim teškoćama sa kojima je inače suočena naša država u savremenom političkom i bezbednosnom okruženju. Svojim znanjem, učenjem i usavršavanjem morate biti u funkciji rešavanja ovih problema i to je vaša patriotska i ljudska obaveza. Iznad svih nas mora biti Srbija!”, poručio je Vučević u obraćanju polaznicima 13. klase.

Polaznici Visokih studija bezbjednosti i odbrane su istaknuti predstavnici Republike Srbije i prijateljskih zemalja iz oblasti odbrane, bezbjednosti, unutrašnjih poslova i državne uprave.

Selak posjeduje dvodecenijsko radno iskustvo u okviru Ministarstva pravde Republike Srpske, kao i dugogodišnje iskustvo rukovodioca u sistemu izvršenja krivičnih sankcija Republike Srpske, navodi se u saopštenju.