Saučešće predsjednice Srpske: Levajac će ostati upamćen po autentičnom stvaralaštvu

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je povodom smrti književnika Tihomira Levajca telegram saučešća njegovoj porodici i Udruženju književnika Republike Srpske, ističući da će Levajac ostati upamćen po autentičnom stvaralaštvu i pedagoškom radu.

“Djela i vrijedan umjetnički opus koja je ostavio, najbolje su svjedočanstvo njegove darovitosti i raskošnog talenta. Iskreno saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća”, navodi se u telegramu Cvijanovićeve.

Književnik Tihomir Levajac preminuo je rano jutros u Banjaluci, potvrđeno je Srni u Udruženju književnika Republike Srpske.

Tihomir Levajac rođen je 1937. godine u selu Kačulice, kod Čačka.

Poslije završene osnovne škole u Slatini i gimnazije u Čačku diplomirao je na grupi Jugoslovenska književnost i srpskohrvatski jezik na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

U Medicinskoj školi i Gimnaziji Banjaluka radio je 40 godina kao profesor, nakon čega je penzionisan.

Bio je član Udruženja književnika Srbije, Udruženja književnika Republike Srpske, Zavičajnog društva “Sa Ovčara i Kablara” u Banjaluci i Udruženja frulaša u Čačku.

Među književnim djelima koje je objavio su i romani “Za sunčevim krugom”, “Kružno kretanje”, “Jopet sudanija”, pripovijetke “U krugu svetiljke”, te putopis “Sanjao sam Kanadu”.

Mjesto i datum sahrane biće naknadno saopšteni.

Ostavite komentar: