Šarović na skupu u Modriči: Republika Srpska je na prekretnici

Svjedoci smo da Republika Srpska godinama ide pogrešnim putem, ide unazad umjesto naprijed, i ja vjerujem da su ovi izbori prekretnica u njenom povratku na pravi put, rekao je ovo danas predsjednik SDS Mirko Šarović na skupu u Modriči, gdje je kandidat za načelnika Jovica Radulović predstavio svoj program rada i svoje buduće najbliže saradnike sa liste kandidata SDS a za odbornike SO Modriča.

Šarović je naglasio da u novembru treba preuzeti odgovornost za Modriču i završiti pola posla, a za dvije godine preuzeti odgovornost i za cijelu Republiku Srpsku. Prema njegovim riječima to je “i neophodno i neminovno”.

Govoreći o kandidatu za načelnika Modriče Jovici Raduloviću rekao je da se radi o dobrom, časnom i sposobnom čovjeku koga odlično poznaje, a za odborničku listi je kazao da je “dobra, jer su na ljudi koji mogu dostojno da predstavljaju Srpsku demokratsku stranku i njenu politiku”.

Šarović je iznio svoje razočarenje trenutnim stanjem u ovom gradu “Modriča je bolje izgledala prije 16 godina nego sada. Mladi odlaze iz ovog grada, ne samo zbog posla, nego zato što ne osjeća Modriču kao dobro mjesto za život. Ne osjećaju je kao grad koji su željeli naši borci u godinama kad su ga branili” rekao je predsjednik SDS-a i naglasio da se stvari u ovom gradu moraju imperativno mijenjati, da bi se moglo krenuti naprijed.

Jovica Radulović: Svjestan sam odgovornosti i spreman na izazove

“Potpuno sam svjestan velike odgovornosti i obaveze koja stoji pred nama i spreman sam za taj veliki izazov. Zajedno ćemo sa Modričom krenuti u jedno bolje i sretnije vrijeme, sa odgovornijim ponašanjem Opštinske uprave i kvalitetnim programom rada” rekao je, u svom obraćanju prisutnima, SDS-ov kandidat za načelnika Modriče Jovica Radulović.

On je naglasio da ovaj grad stoji u mjestu šesnaest godina, a 21. vijek mu odmiče. “Modriča mora odgovoriti novim izazovima, izgradnji puta 5C i budućeg autoputa Vukosavlje-Rača, jer mi se nalazimo na samoj raskrsnici tih puteva. Mnoge prilike su propuštene, ne smijemo to ponoviti, ne smijemo propustiti šanse koje nam otvaraju ovi infrastrukturni objekti”, rekao je Radulović.

Govoreći o dobrom geografskom položaju Modriče koji nije iskorišten naveo je da se “grad nalazi na samo 2 kilometara od EU, na 80 KM od aerodroma koji vodi u sve evropske destinacije i da se te komparativne prednosti u budućnosti moraju iskoristiti”.

Predstavljajući program rada kazao je da će u njegovom mandatu Modriča dobiti jednu novu, savremenu poslovnu zonu koja joj nedostaje. Malim privrednicima i zanatlijama obećao je pomoć iz budžeta opštine.

“Reformisaćemo budžet i pomoći svim našim malim preduzetnicima. Nagledali smo se stranih investitora koji su se rastaljivali sa vlastima i odlazili, toga ovdje više neće biti” istakao je SDS-ov kandidat za načelnika Modriče. Iz svog programa rada izdvojio je i bolju brigu o poljoprivredi, planove za razvoj seoskog i zdravstvenog turizma i korištenje potencijala Trebave i Vučijaka. Posebno je naglasio da će briga nove opštinske administracije Modriče biti višečlane porodice i najmlađi članovi zajednice.

“Obezbijedićemo besplatne udžbenike za đake u osnovnoj školi i sufinasiraćemo đačke ekskurzije” obećao je Radulović prisutnima.

Ostavite komentar: