Ruska ambasada poručila Šmitu: Kartone možete pokazivati samo u 10. Bundesligi

Ambasada Ruske Federacije u BiH reagovala je na nove izjave Kristijana Šmita, visokog predstavnika u BiH kojeg ne priznaju vlade Rusije, Kine i vlasti Republike Srpske.

“Evo šta on kaže. “Imenovan sam na isti način kao i moji prethodnici”. Da li je gospodin Šmit ozbiljan? Svi njegovi prethodnici, uključujući i takozvani presedan Kristijana Švarc Šilinga, su dobili odobrenje Savjeta bezbjednosti UN-a. Osim Kristijana Šmita. Svi njegovi prethodnici imenovani su za visokog predstavnika konsenzusom članova Upravnog odbora. Osim Kristijana Šmita”, navode u saopštenju.

Istovremeno, kažu, smatrati da je pristup Rusije neopravdan znači, po njihovom mišljenju, biti pod opojnim uticajem atmosfere u BiH, prenosi RTRS.

“Јoš jedna stvar. Obratili smo pažnju na fudbalsku terminologiju u vokabularu Šmita. Ali uostalom, svi razumiju da za suđenje u Premijer ligi, što po nivou složenosti BiH, treba imati FIFA sertifikat. Što na političkom jeziku znači – imati saglasnost Savjeta bezbjednosti UN-a. Bez toga možete zviždati i pokazivati kartone samo u 10. Bundesligi”, ističu u saopštenju.

Ostavite komentar: