Resorni ministar FBiH odgovorio Dodiku: Policajci se neće sukobljavati između sebe

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara komentarisao je posljednje izjave ćlana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, o tome da će Ministarstvo unutrašnjih poslova RS štititi narod od hapšenja zbog negiranja genocida.

“To je jedan tigar od papira koji je nakratko uspio prevariti opoziciju u RS. Dodik nije uspio u to ubijediti čak ni istočne komšije kao ni predsjednika Srbije od kojeg nema podršku za ovo što radi. Ne postoji ta niti lična hrabrost niti institucionalna mogućnost niti bilo šta što može uraditi iko iz MUP-a RS da spriječi djelovanje državnih policijskih agencija u entitetu”, naveo je Čampara.
Podsjetio je i na ranije slične Dodikove izjave.
“Slušali smo mi i drugih najava Dodika i razne političke gluposti i izlete. Evidentno mu stvari ne idu dobro pa pokušava prepasti građane u BiH. Ali, svako ko iole poznaje zakon i Ustav zna da za svako vaninstitucionalno djelovanje postoji sankcija. Pa tako i za ovaj Inckov zakon. Ni policajci niti bilo ko neće doći u situaciju da se sukobljavaju između sebe radi lude politike Dodika”, kazao je Čampara, piše Avaz.

Ostavite komentar: