Republički štab produžio dosadašnje mjere u Srpskoj: Apel građanima da se vakcinišu

Republički štab za vanredne situacije produžio je dosadašnje mjere u borbi protiv virusa korona do 30. avgusta i apelovao da se građani u što većem broju vakcinišu da bilo sačuvano zdravlje i održana stabilna epidemiološka situacija.

Republički štab poziva građane, koji se do sada nisu vakcinisali protiv virusa korona, da to učine što prije budući da se posljednjih dana bilježi stalan rast broja zaraženih, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnoššu Vlade Republike Srpske.

U saopštenju je napomenuto da u posljednje dvije sedmice, među licima zaraženim virusom korona, preovladava mlađe, radno sposobno stanovništvo, a da je posebno zabrinjavajuće to što je više od devedeset odsto oboljelih nevakcinisano.

Vakcinacija u Republici Srpskoj sprovodi se nesmetano, a obezbijeđen je dovoljan broj vakcina protiv virusa korona, različitih proizvođača, navodi se u saopštenju.

Na današnjoj sjednici, Republički štab za vanredne situacije naložio je Inspektoratu Republike Srpske i nadležnim inspekcijama da, cijeneći epidemilolšku situaciju, pojačaju kontrolu sprovođenja mjera protiv virusa korona.

U Srpskoj su zabranjena javna okupljanja više od 120 ljudi i privatna slavlja za više od 70 gostiju. Ugostiteljski objekti mogu raditi do ponoći.

Ostavite komentar: