Rankić pozvao ljude da glasaju u što većem broju: Podrška Grujičiću od rukovodstva Bratunca

Načelnik Bratunca Srđan Rankić rekao je da rukovodstvo ove opštine daje punu podršku zajedničkom kandidatu srpskih stranaka Mladenu Grujičiću za načelnika opštine Srebrenica na ponovnim izborima 21. februara, te pozvao birače da ponovo, u što većem broju, izađu na izbore i potvrde pobjedu koju je Grujičić ostvario na poništenim novembarskim izborima.

Rankić je sa saradnicima danas posjetio Srebrenicu i sa Grujičićem razgovarao o saradnji i zajedničkim projektima u oblasti infrastrukture, kao i izgradnji slobodne zone kod novog mosta na Drini između Bratunca i Ljubovije “Bratoljuba”. Prema Rankićevim riječima, kod novog zajedničkog graničnog prelaza Srbije i BiH u bratunačkoj opštini, koji treba na proljeće da bude završen i otvoren, gradiće se na 50 hektara bescarinska zona, gdje bi, prema planu, trebalo da bude otvoreno oko 4.000 radnih mjesta.

Rankić je istakao da će to biti izuzetna prilika za zapošljavanje velikog broja mladih i njihov ostanak na području Bratunca, Srebrenice i LJubovije.

“Centralna izborna komisija i Sud BiH su neopravdano i nepravedno poništili rezultate izbora u Srebrenici i ubjedljivu pobjedu Grujičića za načelnika opštine”, ocijenio je Rankić i naglasio da ta odluka ne doprinosi pomirenju i saradnji nego unosi razdor i međunacionalno nepovjerenje u Srebrenici.

Rankić kaže da je Grujičić u prošlom mandatu radio u interesu svih građana Srebrenice i da tako želi nastaviti, kao i saradnju sa susjednim Bratuncem na realizaciji zajedničkih projekata značajnih za obje opštine. Grujičić je zahvalio komšijama iz Bratunca za podršku za ponovne izbore i istakao da su novembarski neopravdano poništeni.

“U prošlom mandatu otvorili smo nekoliko firmi i zaposlili više od 200 mladih. Želimo nastaviti ekonomski razvoj i sarađivati sa svima koji su dobronamjerni da bismo stvorili uslove da se prekine odseljavanje stanovništva iz ove opštine i da, koristeći, izuzetne neiskorištene srebreničke resurse omogućimo zapošljavanje i poboljšanje standarda za sve stanovnike ove varošice bez obzira na nacionalnu strukturu”, istakao je Grujičić.

On je izrazio uvjerenje da će na ponovljenim izborima opet ostvariti ubjedljivu pobjedu, kao i u novembru, kada je dobio 1.200 glasova više od zajedničkog bošnjačkog kandidata za načelnika opštine Alije Tabakovića.

Ostavite komentar: