Provjera diploma svih zaposlenih u Parlamentu BiH!

Zatraženo je da svi zaposleni u Parlamentu Bosne i Hercegovine dostave diplome o stručnoj spremi na uvid, a provjeravaće se diplome svih zaposlenih sa visokom i srednjom stručnom spremom.

Sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kenan Vehabović potencirao je ovo pitanje na Kolegiju Sekretarijata, javlja agencija “Patrija”.

Vehabović je nekadašnji inspektor visokog obrazovanja u Kantonu Sarajevo, pa je u skladu s tim i predložio provjeru diploma uposlenih u Parlamentu BiH.

“Kao sekretar Zajedničkih službi zatražio sam provjeru diploma VSS i SSS. Prvi sam ja na spisku. Mi smo najviše zakonodavno tijelo u BiH i tražim provjeru za sve uposlene u Parlamentu BiH”, rekao je Vehabović, ističući da se “prvo u svojoj kući pospremaju stvari”.

Priča koju je objavio magazin “Žurnal” otvorila je Pandorinu kutiju o kupovini srednjoškolskih i fakultetskih diploma u Bosni i Hercegovini.

Otkriveno je i to da su tri dugogodišnja službenika Policijske uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo imala nevalidne diplome srednje škole.

“Želim kao legalista da, tamo gdje mogu, iniciram provjere diploma”, kazao je Vehabović, prenosi Mondo portal.

 

Ostavite komentar: