“Propusti u odluci o novim korona mjerama”: Stanić pozvao šefa Republičkog štaba da podnese ostavku

Šef Republičkog štaba za vanredne situacije bi zbog brojnih propusta u odluci o novim mjerama u borbi protiv virusa korona trebao podnijeti ostavku, izjavio je danas Slobodan Stanić, predsjednik Odbora za zdravstvo SDS.

Stanić je na konferenciji za novinare rekao da bi nove mjere trebale biti prilagođene uslovima života u Republici Srpskoj, a ne da se, kao što radi Republički štab, bukvalno kopiraju iz odluka koje su donijele druge zemlje.

“Mjera obaveznog nošenja maski na otvorenom može biti opravdana u gusto naseljenim metropolama. Svi znamo da je u RS većina gradova, nažalost, veoma rijetko naseljena, a pored toga ova mjera je obavezujuća, kako za gradove, tako i za sela”, kazao je Stanić. Stanić je istakao da je najnovija odluka Republičkog štaba urađena vrlo neozbiljno i nestručno sa velikim brojem propusta, ističući da je nedopustivo da, kao takva, postane zvaničan dokument.

On je podsjetio da zbog ranijih sličnih mjera i kazni koje su izrečen građanima, donesene sudske presude u kojima je navedeno da takav vid kažnjavanja nije bio u skladu sa važećim zakonima.

Želimir Nešković, član Odbora za zdravstvo SDS, je pozvao sve političke partije da vode računa da prilikom događaja koje organizuju, ne dođe do kršenja mjera.

On je rekao da će Srpska demokratska stranka nastaviti svoju predizbornu kampanju na bezbjedan način u skladu sa važećim mjerama, kao što je to činila do sada.

Ostavite komentar: