Potpisan sporazum: Drašković, Šarović, Vukanović i Borenović sa zajedničkim kandidatom u Trebinju

19.07.2020. | 14:00

Ilija Stanković (SDS) zajednički je kandidat opozicije za gradonačelnika Trebinja na predstojećim lokalnim izborima.

Njegova kandidatura je ozvaničena danas potpisivanjme koalicionog sporazuma SDS, PDP, Hercegovačkog narodnog pokreta Rodoljuba Draškovića i Pokreta „Za pravdu i red“ Nebojše Vukanovića.

Kandidat opozicije Ilija Stanković je istakao da će se njegova kampanja zasnivala na priči o boljem Trebinju koji očekuje u narednom periodu.

“Želimo da budemo realni, korektni i dostojanstveni, a ne da od kampanje pravimo zabavni program. Trebinje je dostajnsteven grad, prema kome treba da se tako odnosimo. Želim da svaki građanin u Trebinju živi dostojno čovjeka. Ima problema, ali ih možemo i trebamo rješavati u narednom periodu uz širu podršku, jer niko sam ništa ne može uraditi”, naveo je Stanković.

Mirko Šarović, predsjednik SDS je rekao da smatra da je Stanković kandidat koji može da privuče i druge političke partije da se pridruže koaliciji, kako bi donijeli bolji život Trebinju i Hercegovini u budućnosti.

“Suština programa ove koalicije je Trebinje i Hercegovina, bolje mjesto za život”, istakao je Šarović.

Branislav Borenović predsjednik PDP je rekao da ova politička partija podržava  čovjeka koji ima ugled u Trebinju i koji voli taj grad, što je i pokazao u svom životu i radu.

“Pozivam našeg kandidata i sve građane Trebinja da vratimo Trebinje narodu”, istakao je Borenović.

Predsjednik Skupštine Hercegovačkog narodnog pokreta Radenko Drašković je ocijenio da je koalicioni sporazum jasna alternativa postojećem režimu u Trebinju.

“Prioritet je ekonomija, jer je ekonomija najjača politika. Nadam se da će podrška Hercegovačkog narodnog pokreta biti veliki doprinos, ako ne i odlučujuća u pobjedi budućeg kandidata Ilije Stanković”, poručio je on.

Nebojša Vukanović, predsjednik Pokreta „Za pravdu i red“ je naveo da je Stankovićeva najbolja promocija da, dok je bio direktor HET, to preduzeće bilo okosnica razvoja regije, a danas je na koljenima.

“Mislim da je opozicija izabrala najboljeg kandidata i punim kapacitetom ću stati iza njegove kandidature, jer je ključno da ovakva ličnost bude gradonačelnik. Njegovom pobjedom napraviće se dobar tim ljudi koji će Trebinjem rukovoditi na drugačiji način, da u fokusu bude običan čovjek, a ne da Trebinje bude talac manje grupe političara i tajkuna”, istakao je Vukanović.

Ilija Stanković bio je odbornik Skupštine grada u prošlom sazivu, bivši je direktor HET, a prije petnaestak godina bio je i kandidat SDS za načelnika Trebinja.

 

Izvor:(SrpskaInfo)